Bel ons (0592) 367 979
Supergewone mensen gezocht Supergewone mensen gezocht

Week van de Pleegzorg: supergewone mensen gezocht

1 november 2017

Van 1 tot en met 8 november is de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze actieweek zet Yorneo, organisatie voor jeugd en opvoedhulp in Drenthe, haar pleegouders in het zonnetje en vragen we in samenwerking met de gemeenten in Drenthe aandacht voor het tekort aan pleegouders. Een belangrijk onderdeel tijdens deze week vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’.

Gezamenlijke start met ontbijt

Op woensdag 1 november gaan we met burgemeesters, wethouders en (beleids- en CJG)medewerkers van de gemeenten uit Drenthe en (pleeg)ouders tijdens een heerlijk ontbijt in gesprek over pleegzorg. Onze (pleeg)ouders vertellen bijzondere verhalen uit de praktijk en samen kijken we hoe we de handen ineen kunnen slaan om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleeggezinnen te ondersteunen. 

Scholen doneren hun schoolhek

In deze week stellen verschillende scholen voor basis- en middelbaar onderwijs uit de provincie hun schoolhek beschikbaar voor het spandoek ‘supergewone mensen gezocht.’ Hiermee hopen we pleegzorg meer onder de aandacht te brengen. Op 1 november neemt iedere aanwezige wethouder of burgemeester een spandoek in ontvangst.

Gratis zwemmen voor pleeggezinnen

Als blijk van waardering en dank voor de inzet van onze pleegouders zet zwembad Aquarena van 1 t/m 8 november haar deuren gratis open voor pleeggezinnen van Yorneo.

Heb je ruimte in je huis en hart? Vraag een informatiepakket aan of meld je aan voor een informatiebijeenkomst. In november worden er extra bijeenkomsten gehouden op verschillende locaties (naast Papenvoort, ook in Meppel, Gieten en Roden) en tijden. Meer informatie vind je op deze website en www.yorneo.nl